Better Living Through Ajw3305. - My Old Flame

Om jobb och förändring

Min pappa jobbar med persienner i bromma. Det har han gjort nu ett tag. Förut visste han inte vad han ville jobba med. Så han hoppade från jobb till jobb för att han tröttnade lätt. Han tycker även om förändring (till skillnad från mig som gärna har saker exakt lika dant). Men nu har han äntligen hittat ett jobb som han tycker om. Det är varierande, han får åka ut till kunder som behöver hjälp med montering. Varje dag ser sällan likadan ut, vilket han verkligen älskar.

Det är lite roligt att se hur olika man är. Min pappa gillar som sagt förändring, han blir lätt uttråkad av att göra exakt samma sak hela dagen lång. Men jag å andra sidan har inga problem med det. Jag gillar att göra samma saker (och att bli bra på de sakerna). Jag förändrar sällan saker i mitt liv. När vi har flyttat och jag har fått inreda mitt rum själv håller jag det samma tills vi flyttar nästa gång (trots att inredningen jag gjort kanske inte var speciellt välplanerad, så vill jag att det ska vara samma). 

Men det är bra att man kan vara olika. Tänk om alla stannade kvar på samma jobb hela sitt liv och bodde i samma stad livet ut. Då hade det aldrig dykt upp jobb för ungdomar (eller boende för den delen). Vi behöver röra på oss och lämna plats för någon annan. Trots att jag inte gillar förändring kan jag ändå se fördelar med det (man behöver inte älska förändring så länge man kan acceptera det). Att byta jobb då och då kan vara bra då och då. Då ser man till att man jobbar på lite extra och man håller sig själv lite på tå kan man säga så man alltid utför ett bra arbete.